A VEGYSZEREK ELHAGYÁSÁBAN VAN A CSODA, NEM A SZAPPANOKBAN

A szappant az emberiség már több ezer éve ismeri, sokáig azonban nem tisztálkodásra használták, hosszú út vezetett el addig, hogy már számtalan szín-, forma- és illatkombináció közül választhatunk.

Halász Gergely a Le Savon Szappanműhely tulajdonosa Tolna megyében 8 évvel ezelőtt ismerkedett meg a szappanokkal, amiket először gépi mosásra használt, és idős néniktől vásárolta piacokon, vásárokon. Eleinte ledarált formában használta, és nem volt jártas a szappangyártás folyamatában sem. Ezután utána olvasott a mosószappan-készítés fortélyainak, így először csak ezeket gyártotta. Azután bővült a felhasználási terület, és nem csak gépi mosáshoz kezdték el használni, hanem ledarálva felmosóvízbe is tették. Ma már majdnem mindenhová mosószappant használ, sőt kikísérletezte a mosogatógépbe tehető szappant is.

Mivel a termék teljesen környezetbarát, autómosáshoz is ideális, sőt kitűnő rovarölőszer, rózsáknál, veteményeknél, levéltetvek ellen is használható.

Mivel otthon és a rokonság körében felmerült az igény a pipereszappan készítésre, ezért belevágott a termékpaletta szélesítésébe. Két éve lett főfogalakozása a vállalkozása, azóta aktívan jár piacokra, vásárokra, különböző rendezvényekre. Gergely eredeti foglalkozása rajztanár, és ez a tudás jól jött neki abban, ahogy a színekkel, mintákkal, pecsétekkel tud játszani. Meglátása szerint kicsit dekadenssé vált a kézműves szappankészítés az országban, mert szinte alapkövetelmény, hogy kizárólag növényi összetevőkből álljanak a szappan alapreceptek. Ő azonban előszeretettel használ disznózsírt, kókuszolajat, olívaolajat és méhviaszt.  Az igények kielégítése szempontjából vannak vega és vegán összetételek is.

Az emberek egyre inkább a környezettudatosság felé fordulnak és keresik ezeket a termékeket. Az utóbbi évben megszaporodtak a szappanjaival kapcsolatos pozitív visszajelzések, és már több száznál tart azoknak a száma, akik elmondták, hogy nem szárítja a bőrüket, tartós az illata, és sokáig megmarad maga a szappan.

Gergelynek hónapról-hónapra új tervei vannak, ilyen például a limitált kiadású szappanok, újabb tisztítószer illetve valódi mosógél készítése. A szappanformákra vonatkozóan is vannak újabb ötletei, például újfajta pecséttel látja el vagy más formába önti.

Termékeit megtalálhatják a facebook oldalon.

Forrás: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

További linkek:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100049261280043

http://lesavon.superwebaruhaz.hu/mosodara-t909954

https://dunakosar.hu/