Meghívó a Természetvédelem Határtalan- „a Nemzeti Parkok Barátai Klub“ projektben való részvételre

A Lengyel Falufejlesztési Európai Alap Alapítvány a lengyel Wolinski Nemzeti Parkkal és a  Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meghívják az egyes érintett nemzeti parkok területén, vagy a nemzeti parkokkal határos, illetve azok környezetében fekvő, max. 35 ezer lakosú településeken működő általános iskolákat (vagy egyéb, korosztályban megfelelő oktatási intézményeket) a  Természetvédelem Határtalan- „a Nemzeti Parkok Barátai Klub“ oktatási pályázaton való részvételre.

„A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig“ nemzetközi pályázat

A projekt célja a lengyel Wolinski Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park környezetében élő fiatal generációjának természettel kapcsolatos tudásának bővítése, valamint azok bevonása különböző tevékenységekbe, melyek segítenek felépíteni a park pozitív megítélését, megismerni annak feladatait és szerepét a helyi társadalomban. A projekt fontos részét képezi a „A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig” nemzetközi pályázat, melynek keretében a tanulók elmélyítik tudásukat a lengyel Wolinski Nemzeti Parkról és a Hortobágyi Nemzeti Parkról. A növény és állatvilággal kapcsolatos tudás felmérése mellett a fiatalok számos egyéb tevékenységet is feladatul kapnak. Ezeket a pályázat résztvevői az egyes fordulók elkezdésekor fogják megtudni.

A pályázat, 6-7.osztályos, a projekt szabályzatának mellékletében említett iskolák tanulóinak szól. A két ország három-három győztes csapatának nyereménye egy 7 napos tanulmányi út a lengyel nemzeti parkban és egy 7 napos tanulmányi út a magyar nemzeti parkban. Ezen túlmenően, az a hat iskola, melyek tanulói a legtöbb pontot elérték a pályázat során, tárgyi nyereményt kapnak 1500pln összegben, a környezeti neveléssel kapcsolatos iskolai didaktikai eszközök fejlesztésére.

A projektben részt venni kívánó iskolák 2021. november 15-ig jelentkezhetnek. Az egyes iskolák korlátlan számú 3 fős csapatot benevezhetnek.

Mellékelve a Projekt Szabályzata az összes szükséges melléklettel együtt. Kérjük, ismerkedjenek meg a mellékelt anyagokkal és várjuk jelentkezésüket!