Négyállásos munkagép- és járműmosó tér kialakítása című projekt rövid összefoglalója
A VP6-19.3.1-17 kódszámú projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Egyek Nagyközség -, Tiszacsege Város -, valamint Tiszadorogma Község Önkormányzata aktív közreműködésével, amelyet a Hortobágyi LEADER Egyesület menedzselt.

A járműmosó tér Egyeken épült meg, ahol az együttműködő partnerek működését kiszolgáló gépek, járművek tisztántartásán kívül kisebb szerelésekre, alvázmosásra, valamint alapvető karbantartási feladatok megvalósítására is lehetőséget nyújt. Az együttműködő települések valamennyien működtetnek több települést érintő szolgáltatásokat, mint pl. orvosi ügyelet, mentőállomás, önkéntes tűzoltóság. A megszaporodott jármű- és gépállomány karbantartása, megfelelő műszaki állapotban tartása, azok megfelelő használatának koordinálása új feladatként jelentkezett az önkormányzatoknál. Ezen projekt megvalósításával pedig a munkagépek állagmegóvásának problémája is megoldódik.

A projekt megvalósítására 20.138.596 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított Magyarország Kormánya, valamint az Európai Unió.

A cikk az alábbi linken érhető el: https://haon.hu/pr/negyallasos-munkagep-es-jarmumoso-ter-kialakitasa-cimu-projekt-rovid-osszefoglaloja-5670740/?fbclid=IwAR2SaJRDlXgCkAHhc5NoiJket2bTKOqwVnZffE0LmTmWYIeKXC2H4magG1g